4 Temmuz 2015 Cumartesi

Tavz-Der Yine Fark Yarattı!

Yaptığı faaliyetler ile tüm Bingöllülerin takdirini toplamaya devam eden Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği (TAVZ-DER), gerçekleştirdiği son faaliyet ile yeniden tüm Bingöl'ün dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

Tavz-Der Gençlik Komisyonu üyelerinin yönetim kuruluna öneri olarak sunduğu ve yönetim kurulunca uygun görülen faaliyetin gerçekleşmesinde gençlik komisyonu üyelerinin emeği bir takdir ve teşekkür ile ödenmeyecek kadar çoktur.




Ramazan ayının anlam ve önemine uygun gerçekleştirilen faaliyet şuydu; iftardan önce toplu kitap okunacak ve devamında iftar yemeği verilecekti. Ramazan ayında iftar programları oldukça sık düzenlenir. Fakat Tavz-Der'in düzenlediği iftar programı bir farkındalık da oluşturdu. Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in indiği ayda verilen bir iftar yemeği, ancak o kutsal kitabın ilk emri olan "oku" fiilini gerçekleştirmek ile anlam kazanabilirdi ve Tavz-Der bunu yaptı. Kısaca bu programı sıradanlıktan kurtaran, farklı kılan "oku" emrini pratiğe yansıtmış olmasıydı.





Tavz-Der'in yaptığı faaliyetler sosyal medyada her zaman yer alır ve insanların dikkatini çekerdi. Bu faaliyet sosyal medyada ayrı bir ilgi gördü. Olumsuz tek bir eleştiri almayıp, övgülere mazhar olan bir program oldu. Sosyal medya kullanıcılarının programa ilişkin fikirlerini bir kaç  örnek ile aktarmak istiyorum:

{[TUNAHAN]} ‏@tnh_yzr  Tavz Der! Sanat Sokağında İftar Öncesi Kitap Okuma Etkinliği Düzenledi Önce Kitab Sonra İftar.Teşekürler Tavz-Der
Hakim DEĞİŞGEÇ @hakim_degisgec Kitap okutup, güzel yürekleri iftarda buluşturan @TavzDer'e örnek girişimlerinden ötürü teşekkür ediyorum.
T.C. Bingöl Valiliği ‏@bingolvaliligi Vali KÖŞGER, TAVZ-DER'in Sanat Sokağında düzenlediği Kitap Okuma Etkinliği'ne katıldı.
Ercan ARSLAN ‏@avercanarslan Tavz-der'in örnek aktivitesine tanıklık ettik,dayanışma ruhunu önceleyen  çalışmalarından dolayı başkan @MuratSoysal13 ve ekibine tebrikler.
Mikail KOVALAR ‏@mikailkovalar @suatalan12 @TavzDer Lüks Restaurantlarda kişiye özel davetler yerine halk'a açık iftar sofraları daha hayırlı olduğu kanaatindeyim.
Suat ALAN ‏@suatalan12  Bu anlamlı projeyi gerçekleştiren ve projeye iştirak eden herkesi kutluyorum.. Farkındalık oluşturmak önemli..



Bu programın -özellikle oku emrini pratiğe yansıtan yönünün- bir başlangıca vesile olması en büyük arzumdur. Maalesef toplum olarak okuma konusunda çok tembeliz. Hepimiz okumanın öneminden bahseder, okumaya teşvik edici sözler beyan ederiz! Lakin okuma fiilini çok azımız icra ederiz. Bu anlamda, okuyan ve sorgulayan bir toplum olmak için yapılması gereken ilk şey "ikra" sesine kulak vermek ve eyleme geçmek olmalıdır..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum