18 Ekim 2015 Pazar

II. Bingöl Kalkınma Çalıştayı Uluslararası Konferans'ta Sunuldu

Tavz-Der öncülüğünde 2014 yılında Bingöl'ün yedi ilçesi, üç beldesi ve merkez ilçesinde yapılan çalıştaylar sonucu elde edilen veriler rapor haline getirilerek paydaşlara sunulmak üzere hazırlanmıştı. Söz konusu rapor Fırat Kalkınma Ajansı ve Bingöl Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen 3. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı'nda bildiri olarak sunuldu.
"Bingöl'ün Kalkınma Dinamikleri: II. Bingöl Kalkınma Çalıştayının Bir Analizi" adını taşıyan bildiri Tavz-Der Eğitim Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda Bingöl Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde Arş. Gör. olarak çalışan Suat Alan tarafından sunuldu.
Alan, bildiriyi sunarken Tavz-Der hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra, çalıştay raporu hakkında bilgi verdi. Çalıştay raporunda yedi stratejik amaç, bu amaçlara yönelik on dört hedef ve on dört hedefe yönelik yüz dört faaliyetin planlandığını dile getiren Alan, belirlenen stratejik amaç, amacın gerçekleştirilebilmesi için belirlenen hedefler ve hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için planlanan faaliyetleri maddeler halinde dile getirdi. Sonuç ve değerlendirme bölümünde ise çalıştay verileri içerisinde Bingöl'ün kalkınması için hayati öneme sahip bulgular üzerinde durdu.
Daha önce Tavz-Der öncülüğünde hazırlanan söz konusu çalıştay raporu paydaşlara sunulmak üzere hazırlanmış bulunmaktadır. "Yaklaşık 600 katılımcı ile birlikte gerçekleştirilen II. Bingöl Kalkınma Çalıştayı'nın uluslararası katılımlı bilimsel bir toplantıda dikkatlere sunulması bizi memnun etmiştir" ifadelerini kullanan Tavz-Der Başkanı Murat Soysal büyük bir emek vererek hazırladıkları çalıştay raporunun bilimsel bir toplantıda sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: Bingolonline

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum